tisdag 30 augusti 2011

RFSU presenterar Kådiskollen 2011

Idag har RFSU presenterat årets undersökning Kådiskollen 2011.Undersökningen vänder sig ut till unga människor i 20-35 års åldern och görs en gång om året. Vad har RFSU kommit fram till i år?

RFSU:s undersökning Kådiskollen 2011 visar att andelen svenskar som använde kondom senaste gången de hade sex med en ny partner har stigit jämfört med tidigare år. För att fortsätta denna positiva trend hoppas RFSU att fler skaffar sig en personlig kondomplan. Kådiskollen 2011 är den första undersökningen av sexvanor i Norden där extra fokus lagts på kondomanvändning samt möten mellan nya sexpartners bland unga vuxna, 20-35 år.

Kådiskollen 2011 konstaterar att svenskarna fortfarande kan bli bättre på att använda kondom. Av undersökningens deltagare svarar cirka hälften att de använde kondom senaste gången de hade samlag med en ny partner. Det vanligaste skälet till varför man inte använder kondom vid sex med en ny partner är: ”struntade i kondom i stundens hetta.”

Kådiskollen 2011 djupdyker även i frågan om attityder gällande att föreslå kondom. Så många som nio av tio unga vuxna svenskar svarar att ansvaret att föreslå kondom ligger på båda. Delat ansvar kan dock leda till osäkerhet och ökar risken för att ingen föreslår kondom.
Källa: RFSU.

Så glöm inte att använda kondomen när du är med din partner. Vi har ett urval av kondomer på Dildoteket. Du finner våra kondomer här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar