söndag 31 juli 2011

Imorn startar Stockholm Pride

Imorn startar Stockholm Pride och vi på Dildoteket kommer självklart att befinna oss på plats under veckan som kommer. Vi är ett glatt gäng från Dildoteket som kommer gå runt i stan under festivalen och dela ut kondomer till alla glada människor som är där inne.

Årets tema på Stockholm Pride är Öppenhet. Stockholm Pride skriver själva detta på sin hemsida:
"Inför varje festival väljer Stockholm Pride ett tema vilket sätter tonen för det årets firande. Under festivalveckan genomförs det hundratals seminarier och debatter både i och utanför Stockholm Prides regi med utgångspunkt i temat. Teater, konst och konserter har en självklar plats i festivalens programutbud som byggs upp runt temat. Genom åren har Stockholm Pride handlat om allt från sport och bröllop till heteronormativitet.

Att delta i ett pridefirande är att göra ett viktigt ställningstagande. Den som är med och firar Stockholm Pride tar inte bara offentlig ställning för alla hbtq-personers rättigheter utan för alla människors lika värde.

För Stockholm Pride handlar öppenhet mer om vad man gör än vem man är. Förmågan att se bortom det som samhället uppfattar som "normalt", och förstå att det finns fler än en sorts kärlek, fler än ett sätt att leva och bilda familj på. 2011 kommer Stockholm Pride att tänja på gränserna för Stockholms och Sveriges öppenhet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar